آموزش الگوی مثلث صعودی (افزایشی) در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال

آموزش الگوی مثلث صعودی (افزایشی) در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال

الگوی مثلث صعودی (Triangle) در روند صعودی یکی از پترن های نموداری است که به وفور در چارت‌های ارزهای دیجیتال همچون بیتکوین دیده می‌شود. اکنون ضمن معرفی و آموزش الگوی مثلث صعودی افزایشی (Ascending Triangle) به نحوه استفاده از آن در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال خواهیم پرداخت.

الگوهای نموداری در تحلیل تکنیکال به دو دسته کلی ادامه‌دهنده و بازگشتی تقسیم بندی می‌شوند. در مورد الگوی مثلث (الگوی مثلث افزایشی و مثلث کاهشی و مثلت متقارن) این تقسیم‌بندی مثال‌های نقض فراوانی دارد.

به عبارت دیگر، این الگو هم به عنوان یک الگوی ادامه‌دهنده نقش ایفا و هم به عنوان یک الگوی بازگشتی عمل می‌کند.

شکل نمودار الگوی مثلث صعودی (افزایشی)

الگوی مثلث افزایشی به صورت یک مثلث با ضلع فوقانی افقی و ضلع تحتانی مورب با شیب مثبت است. در آموزش تحلیل تکنیکال زیاد با آن برخورد می‌کنیم.

الگوی مثلث صعودی

 

در مورد الگوهای مثلث افزایشی حتما شنیده‌اید که گفته می‌شود این الگو به احتمال بیشتر، از خط افقی خارج خواهد شد (یعنی خط بالایی). اما آیا این جمله صحیح است؟ برای پاسخ به این سوال به تحقیقات انجام شده در مورد این الگو مراجعه می‌کنیم.

بولکوفسکی تعداد 1092 مثلث افزایشی را با تحلیل تکنیکال نمودارهای گوناگون جمع‌آوری کرده است. از این تعداد، 766 الگو به سمت بالا شکسته شده‌اند و 326 الگو ضلع پایین الگو را شکسته‌اند. به عبارت دیگر، در الگوی مثلث افزایشی احتمال شکست رو به بالا 70 درصد و احتمال شکست رو به پایین 30 درصد است.

الگوی مثلث صعودی (افزایشی)

 

در مورد روند قیمت ارز دیجیتال هم باید بگوییم الگوی مثلث هم در روند صعودی و هم در روند نزولی دیده می‌شود. در مورد برخورد قیمت با دو خط روند در این الگو، نیازی نیست قیمت حتما با خط برخورد کند، بلکه صرفا باید این خطوط روند، قیمت را کنترل کنند.

این موضوع بسیار مهم است، زیرا ممکن است بسیاری از الگوهایی که در نمودار پیدا کنید به طور قطع با خطوط روند برخورد نداشته باشند، در این موضوع زیاد حساس نباشید.

در ادامه، به مواردی که در تشکیل الگوی مثلث افزایشی بایستی توجه شود را اشاره کرده‌ایم:

  • وجود خط افقی یا تقریبا افقی در بالای کندل‌ها به طوری که قیمت از آن عبور نکند و برای قیمت نقش مقاومت داشته باشد.
  • وجود خط روند صعودی در پایین کندل‌ها.
  • قیمت بایستی حداقل دوبار به خط افقی بالا و دو بار به خط روند صعودی زیرین برخورد کند.
  • قیمت بایستی در بین این دو خط نوسان کند. درون الگو نباید فضای خالی زیادی وجود داشته باشد و بایستی توسط کندل‌ها پر شود.

مهمترین مسئله در مورد الگوهای مثلث افزایشی این است که بایستی فضای درون الگو، با کندل‌ها پر شود. در واقع نباید فضای خالی درون الگو وجود داشته باشد.

اگر الگوی مثلثی را پیدا کردید که کندل‌ها بیشتر تمایل دارند در نزدیکی یکی از خطوط روند نوسان کنند، بدانید که الگوی مثلث در روند صعودی را اشتباه تشخیص داده‌اید. اجازه دهید برای مشخص کردن این موضوع چند مثال ارائه دهیم.

الگوی مثلث در روند صعودی

تصویر بالا یک مثال بارز از تشخیص اشتباه این الگو است. همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، کندل‌ها تنها یکبار با خط افقی تماس داشته که کمتر از حداقل دوبار است.

مشکل دوم الگوی بالا این بوده که فضای خالی درون نمودار زیاد است. کندل‌ها به جای اینکه بین دو ضلع نوسان کنند، بیشتر تمایل دارند روی خط روند صعودی حرکت کنند. پس الگوی بالا یک تشخیص اشتباه از الگوهای مثلث افزایشی است.

مثالی دیگری از یک الگوی اشتباه را در زیر مشاهده می‌کنید:

الگوی مثلث

این الگو نیز نمی‌تواند یک الگوی مثلث صعودی باشد. زیرا کندل‌ها به اندازه کافی بین دو خط نوسان نداشته‌اند. فضای خالی درون الگو بسیار زیاد است. هرگاه فضای خالی درون الگو زیاد بود، مطمئن باشید که الگو را اشتباه تشخیص داده‌اید.

در زیر یک الگوی مثلث افزایشی صحیح را نشان داده‌ایم:

الگوی مثلث افزایشی

در این مثال همانطور که ملاحظه می‌شود، تعداد برخورد با خطوط الگو بسیار زیاد است و از طرفی درون الگو با کندل‌ها پر شده و به خوبی قیمت بین خطوط الگو نوسان کرده است. لذا این مثالی از یک الگوی صحیح است.

اعتبار الگوی مثلث صعودی (Ascending Triangle)

برای بررسی اعتبار الگو به حجم معاملات دقت کنید. در ابتدای تشکیل این الگو، بایستی حجم معاملات بالا بوده و به مرور حجم معاملات کاهش یابد. در حین تشکیل الگو بایستی حجم معاملات نیز کاهش یابد.

هنگام خروج از این الگو، بهتر است که شکست با حجم بالا صورت بپذیرد. البته حجم بالای معاملات در هنگام خروج از الگو ضروری نیست، اما بهتر است این اتفاق رخ دهد.

الگوی مثلث صعودی

 

بررسی درصد خطای الگوی مثلث صعودی

یکی از مهمترین اطلاعاتی که در یادگیری الگوها باید نسبت به آن حساس بود، درصد خطای آن الگو است. ما در دوره آموزش تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال، الگوی پرچم را آموزش دادیم. درصد خطای این الگو صفر درصد بود که بهترین الگوی نموداری نیز محسوب می‌شود.

اما در مورد الگوی مثلث صعودی درصد خطا به طور میانگین 12 درصد است. چه در مورد شکست رو به بالا یا شکست رو به پایین، این درصد خطا یکسان است. همچنین قیمت تقریبا در 50 درصد مواقع پس از شکست، به الگو پولبک خواهد زد.

هدف الگوی مثلث صعودی

تا اینجا توانستیم الگوی ملث افزایشی را تشخیص داده و اعتبار آن را بررسی کنیم. وقتی تمامی شرایط برای ورود مهیا باشد، گام نهایی محاسبه نقطه خروج یا تارگت این الگو است.

الگوهای مثلث افزایشی در 70 درصد مواقع نشان‌دهنده رشد قیمت است، اما رشد قیمت تا چه محدوده‌ای؟ برای تعیین تارگت یا هدف الگو، ارتفاع الگوی مثلث صعودی را محاسبه کنید، این ارتفاع را به نقطه خروج از الگو اضافه کنید، قیمت بدست آمده تارگت این الگو است.

برای زمانی که قیمت به زیر این الگو نفوذ کند، محاسبه تارگت به همین منوال خواهد بود، با این تفاوت که قیمت پس از شکست، به اندازه ارتفاع الگو کاهش می‌یابد. برای روشن شدن موضوع تصویر زیر را مشاهده کنید.

الگوی مثلث صعودی

 

آموزش نحوه معامله با الگوی مثلث افزایشی

الگوی مثلث صعودی فرصت‌های معاملاتی بسیار مناسبی را فراهم می‌کند و همچنین این الگو به طور مکرر در میانه روندها شکل می‌گیرد. برای معامله کردن این الگوی حتما به روند حاکم بر بازار باید توجه شود، مخصوصا وقتی به تازگی از این ستاپ معاملاتی استفاده می‌کنید.

با کسب تجربه مطمئنا فرد معامله‌گر می‌تواند بعضی از الگوهای مثلث صعودی را خلاف جهت روند نیز معامله کند.

موضوع مهم دیگری که مهم است به آن اشاره کنیم، هدف قیمتی است. معامله کردن با الگوی مثلث افزایشی در یک روند صعودی موقعیت معاملاتی بسیار مناسب‌تر و با احتمال موفقیت بالاتری و همچنین اهداف قیمتی بسیار بهتری را در مقایسه با الگوی مثلث افزایشی در روند نزولی به شما خواهد داد.

سخن پایانی ؛ توصیه‌هایی برای استفاده از Ascending Triangle

  • سعی کنید در جهت روند بازار معامله کنید. اگر روند صعودی است، در صورتی که الگو رو به بالا شکسته شد وارد شوید و اگر روند بازار نزولی است، در صورتی که الگو رو به پایین شکسته شد وارد بازار شوید.
  • اگر در نزدیکی این الگو، حمایت و مقاومت معتبری قرار دارد، دست به خرید نزنید. شاید با این کار چند درصد سود را از دست بدهید، اما صبر کنید حمایت و مقاومت معتبر شکسته شود، پس از آن وارد بازار شوید. با این کار، ریسک خرید خود را پایین خواهید آورد.
  • الگوی بلندتر نسبت به الگوی کوتاه‌تر، عملکرد بهتری خواهد داشت.

بیت بورس ارائه دهنده تخصصی ترین اندیکاتور های ترید و آموزش های تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال همراه شما تا موفقیت.

دوره‌های مرتبط
اندیکاتور صدور سیگنال در شکست خط روند

اندیکاتور صدور سیگنال در شکست خط روند

۳۹
۳۶۸,۰۰۰ ۲۲۱,۰۰۰ تومان
اندیکاتور صدور سیگنال اسمارت مانی

اندیکاتور صدور سیگنال اسمارت مانی

۳۱
۳۴۷,۰۰۰ ۲۳۹,۰۰۰ تومان
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید