خط روند Trend Line چیست؟ آموزش ترسیم خط روند صعودی و نزولی

خط روند Trend Line چیست؟ آموزش ترسیم خط روند صعودی و نزولی

به این مثال ساده برا پی بردن به مفهوم خط روند Trend Line دقت کنید. تاکنون بادقت به موج‌های دریا نگریسته‌اید؟ موج‌ها در نقطه‌ای آغاز می‌شوند. سپس اوج می‌گیرند و درنهایت، وقتی به ساحل می‌رسند، فرود می‌آیند و به‌پایان می‌رسند.

این اتفاق مدام در دل دریا تکرار می‌شود. اوضاع در بازارهای مالی نیز به همین منوال است. گاهی اوقات قیمت‌ها افزایش می‌یابند و پس از مدتی، به سقف قیمتی می‌رسند. سپس روند نزولی در پیش می‌گیرند و کف قیمتی را به‌وجود می‌آورند.

در این مطلب، قصد داریم به آموزش رسم خط روند Trend Line و بررسی اعتبار آن‌ بپردازیم. دعوت می‌کنیم تا پایان این مبحث مهم ما را همراهی کنید.

خط روند Trend Line چیست؟

به زبان ساده، خط روند Trend Line به خطی گفته می‌شود که روند نزولی یا صعودی را در نمودار قیمت مشخص می‌کند. خط روند Trend Line معمولاً به‌صورت زاویه‌دار با افق ترسیم می‌شود.

نکته اساسی این است که هرچه شیب خط روند Trend Line بیشتر باشد، احتمال شکستن آن افزایش پیدا می‌کند. ماهیت خط روند به‌گونه‌ای است که نقش حمایت را در روند صعودی و مقاومت را در روند نزولی مشخص می‌کند.

در همین زمینه، پیشنهاد می‌کنیم مقاله شناسایی سطوح حمایت و مقاومت در ارز دیجیتال در تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید.

انواع خط روند Trend Line

در حالت کلی، انواع خط روند Trend Line را می‌توان به دو دسته کلی تقسیم کرد که عبارت‌اند از:

۱. خط روند Trend Line صعودی

این خط روند Trend Line صعودی روی نمودار ترسیم می‌شود و کف‌های قیمتی را به‌هم متصل می‌کند. در اصطلاح، به آن خط حمایت نیز گفته می‌شود. نکته مهم درباره خط حمایت آن است که تا وقتی شکسته نشود، معتبر است.

خط روند صعودی

۲. خط روند Trend Line نزولی

این خط در روند نزولی روی نمودار ترسیم می‌شود و سقف‌های قیمتی را به‌هم متصل می‌کند. در اصطلاح، به آن خط مقاومت نیز گفته می‌شود. در جریان روند نزولی مادامی‌که این خط شکسته نشده، معتبر است.

خط روند نزولی

آموزش رسم خط روند Trend Line

برای رسم خط روند Trend Line ابتدا باید تایم‌فریم مناسب را روی نمودار قیمت انتخاب کنید. پس از آن، باید نزولی یا صعودی بودن روند در تایم‌فریم انتخاب‌شده را مشخص کنید.

کندل‌های ژاپنی بهترین گزینه برای ترسیم خط روند به‌حساب می‌آیند. به همین دلیل، پیشنهاد می‌کنیم که همواره از نمودار کندل‌ها برای کشیدن خط روند استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با آن‌ها پیشنهاد می‌کنیم مقاله ترید با الگوهای کندل استیک بر روی چارت ارزدیجیتال را مطالعه کنید.

فرض کنید روند صعودی در نمودار قیمت حاکم است. در این حالت، باید روی کف‌های قیمت در نمودار تمرکز کنید. در ساده‌ترین حالت، با متصل کردن دو نقطه از کف‌های قیمت به یکدیگر می‌توانید خط روند Trend Line را رسم کنید.

اما تحلیلگران حرفه‌ای برای دستیابی به خط روند معتبر، معمولاً سه نقطه را در نظر می‌گیرند. به این ترتیب یک خط با زاویه مشخص نسبت به افق به دست می‌آید که به آن خط روند صعودی گفته می‌شود. برای رسم خط روند نزولی نیز باید دو یا سه نقطه از سقف‌های قیمت را به‌هم متصل کنید.

اعتبار خط روند Trend Line

چنان‌که اشاره کردیم، خط روند به‌نوعی نقش حمایت و مقاومت را در نمودار قیمت ایفا می‌کند. بنابراین، بسیاری از تحلیلگران این خطوط را مبنای تعیین حد سود و حد ضرر در معاملات خود قرار می‌دهند. پرسش مهمی که در این شرایط به وجود می‌آید این است که چگونه می‌توان اعتبار خط روند Trend Line را ارزیابی کرد و تا چه حد می‌توان به خط روند اعتماد کرد؟

در تحلیل تکنیکال هیچ‌چیز قطعی‌ای وجود ندارد. بنابراین، نمی‌توان چشم بسته به هر خط روندی اعتماد کرد. مجموعه‌ای از شواهد و نکات تجربی وجود دارند که در ارزیابی اعتبار خطوط روند می‌توانید روی آن‌ها حساب کنید. در همین زمینه، به نکات زیر نیز توجه کنید:

  • هرچه تعداد نقاط متصل‌شده برای رسم خط روند بیشتر باشد، اعتبار آن بیشتر است.
  • هرچه شیب خط روند کمتر باشد، احتمال شکسته شدن آن کاهش پیدا می‌کند.
  • هرچه تقاطع خط روند با بدنه کندل‌ها کمتر باشد، قابل اعتمادتر خواهد بود.
  • خطوط روند رسم‌شده در تایم فریم‌های طولانی، به‌مراتب اعتبار بیشتری دارند.

شکست خط روند Trend Line

هیچ خط روند Trend Line برای همیشه معتبر باقی نخواهد ماند، بلکه با گذشت زمان شکسته می‌شود. با شکسته شدن خطوط روند صعودی، از حمایت به مقاومت تبدیل می‌شود. با شکسته شدن خطوط روند نزولی نیز از مقاومت به حمایت تبدیل می‌شود. اما نشانه شکسته شدن خط روند چیست؟

اگر این خط با کندل شمعی بزرگی قطع شود، به‌احتمال‌ زیاد، شاهد تغییر روند خواهیم بود. دقت کنید که بخش بزرگی از بدنه کندل باید بیرون از روند قرار بگیرد و در همان حالت نیز بسته شود. البته تحلیلگران حرفه‌ای منتظر یک کندل مشابه دیگر نیز باقی می‌مانند تا با قطعیت درباره شکسته شدن خط به جمع‌بندی برسند. ممکن است پس از شکسته شدن خطوط روند شاهد پولبک نیز باشیم.

گاهی اوقات نیز ممکن است شاهد شکسته شدن خطوط روند نباشیم، بلکه نمودار فاصله زیادی از خط پیدا می‌کند. در این شرایط، باید در ترسیم خط روند تجدیدنظر کنید، زیرا خط قبلی کمکی به تصمیم‌گیری برای خرید و فروش در بازار نخواهد کرد.

شکست خط روند

سخن پایانی

روندها نیز در بازارهای مالی هیچ‌گاه برای همیشه پایدار باقی نمی‌مانند. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم که نه با چشمان بسته به روندهای صعودی اعتماد کنید و نه با مواجهه روندهای نزولی از آینده ناامید شوید. در عوض، با روندها دوستی کنید و همراه آن‌ها باشید.

بیت بورس ارائه دهنده تخصصی ترین اندیکاتور های ترید و آموزش های تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال همراه شما تا موفقیت.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید